Et liv i balance

v. Coach.dk

Et liv i balance

v. Coach.dk

8282 1212

8282 1212

Hvad er coaching?

Hvad er coaching?

Begrebet coaching er på ganske få år blevet meget udbredt i Danmark. Indenfor branchen er coaching ofte defineret som en professionel samtale, hvor coachen neutralt og ikke-rådgivende styrer processen i mål ved hjælp af åbne spørgsmål. Netop fordi coaching ikke er rådgivning, vejledning eller terapi, men snarere et objektivt refleksionsværktøj, kan det anvendes meget bredt.

Læs mere om definitioner og etiske regler på de enkelte uddannelsesinstitutioner eller de internationale brancheorganisationer, f.eks. IAC, ICC, ICF og EMCC.

Hvem kan coache?

At være coach er ikke en beskyttet titel og derfor kan alle kalde sig coaches og udøve coaching. Eller for den sags skyld etablere en coachinguddannelse. Nogle uddannelser specialiserer kursisterne i f.eks. stress, business- eller lifecoaching. Og nogle coaches vælger efter endt uddannelse at præcisere deres område ved at kalde sig eksempelvis executive-coach eller sports-coach. På Coach.dk finder du coaches der er certificeret fra en af de uddannelser vi samarbejder med pga deres høje kvalitet og bekendelse til de internationale standarder for etik, mål og professionalisme.

Hvordan foregår coaching?

Coaching foregår typisk som et fysisk møde der varer mellem 45 min og tre timer. Men mange er også glade for telefoncoaching eller coaching via elektroniske medier. Coachen har ansvaret for at styre samtalen fremad, primært ved hjælp af spørgsmål. Coachen er ikke-dømmende og neutral og har ingen anden dagsorden end at være et professionelt redskab til at styrke processen fremad, uanset målet. Du kan forvente at coachen indleder med at afklare forskellige praktiske forhold og rammer for forløbet, ligesom du vil have mulighed for at stille spørgsmål.

Hvem bliver coachet?

Professionel coaching anvendes af helt almindelige og overordnet velfungerende mennesker, der ønsker at udvikle sig på et eller flere arbejds- eller livsområder. Coaching anvendes både af privatpersoner/par og i stadig højere grad i virksomheder, hvor medarbejdere/ledere eller teams coaches på konkrete problemstillinger eller opgaver. Det er coachens ansvar at vurdere om en person er egnet til et coachingforløb eller vil kunne få bedre støtte et andet sted.

Hvorfor blive coachet?

For private giver et coachingforløb ofte en højere energi og bedre resultater. Forudsætningen for et højt udbytte er især viljen til forandring, modet til at være ærlig og en god kemi med coachen. Nogle bruger coaching kontinuerligt og andre vælger at opsøge en coach når de har en konkret problemstilling, en dårlig vane de vil kvitte eller en vigtig beslutning de skal træffe.

Virksomheder anvender i stadig stigende grad coaches til en-til-en samtaler, teamcoaching eller faciliteringsopgaver. Det er ofte ønsket om trivsel, medarbejderfastholdelse og bedre resultater der får virksomheder til at bruge coaching.

Hvad koster coaching?

De fleste coaches koster fra 600-2000 kr/t . Når du som privatperson eller virksomhed har haft en indledende snak med en coach og klarlagt omfanget af et samarbejde, vil du typisk blive præsenteret for en samlet pris. Det er også udbredt med rabatordninger, klippekort osv, så spørg den enkelte coach.

Søg i blandt

564

aktive coaches fra HELE Danmark

Se nyeste Coachprofiler »
Det er ikke altid den rette vej der er den letteste...  [Citater fra Coach.dk] Del et citat fra Coach.dk på facebook
Coach.dk - et liv i balance

Find vej

CVR 26152984

OM COACH.DK

Nyheder

Handelsbetingelser

Kontakt os

Vi passer på dine data

HVAD ER COACHING?

Find en Coach

Hjælp & råd

Indlæg

Arrangementer / Events

Tilmelding til nyhedsbrev

FOR COACHEN

Login

Opret gratis profil

Markedsføring af Coachuddannelse

Tilmelding til nyhedsbrev